Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@09:48:57 GMT

ساخت علائم راهنمایی و رانندگی با قابلیت تغییر رنگ

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۱۸۰۴۴

ساخت علائم راهنمایی و رانندگی با قابلیت تغییر رنگ

شاید بتوان از یک غشای نازک که نور را در زوایای جالبی منعکس می‌کند، در ساخت علائم راهنمایی و رانندگی استفاده کرد تا این علائم هنگام شب، درخشش و تغییر رنگ داشته باشند.

پژوهشگران باور دارند که شاید این فناوری بتواند هنگام تاریکی هوا، توجه بیشتری را نسبت به علائم مهم راهنمایی و رانندگی جلب کند و مزایایی هم برای رانندگان و هم برای عابران پیاده به همراه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این غشای نازک، از نوعی پلیمر ساخته شده که روی قسمت چسبنده یک نوار شفاف قرار می‌گیرد. این ماده، ساختار فیزیکی جالبی دارد. هنگامی که نور در شب به آن تابیده می‌شود، برخی افراد آن را با رنگ ثابت و برخی افراد آن را در حال تغییر رنگ می‌بینند. این موضوع، به زاویه دید و حرکت منبع نور بستگی دارد.

این پژوهش، در "دانشگاه فودان" (Fudan University) چین و به سرپرستی "لیمین وو" (Limin Wu)، پژوهشگر این دانشگاه انجام شده است. متخصصان نورشناسی "دانشگاه ایالتی نیویورک در بوفالو" (UB) آمریکا نیز با پژوهشگران این دانشگاه همکاری داشته‌اند تا بینش‌هایی را در مورد کاربرد‌های احتمالی این غشای نازک از جمله به کار بردن آن در علائم راهنمایی و رانندگی ارائه دهند.

"کیائوکیانگ گان" (Qiaoqiang Gan)، استادیار مهندسی برق دانشگاه ایالتی نیویورک در بوفالو و نویسنده ارشد این پژوهش گفت: از این ماده جدید می‌توان در ساخت علائم هوشمند راهنمایی و رانندگی استفاده کرد. اگر کسی در حال گوش دادن به موسیقی با صدای بلند باشد یا هنگام راه رفتن و رانندگی کردن، به اندازه کافی به علائم راهنمایی و رانندگی توجه نکند، نشانه‌هایی که قابلیت تغییر رنگ دارند، به او کمک خواهند کرد تا از شرایط خود در جاده آگاه شوند.  
آزمایش علائم راهنمایی و رانندگی هنگام شب
پژوهشگران در مجموعه‌ای از آزمایش‌ها، یک تابلوی کنترل سرعت از جنس این غشای جدید ابداع کردند که به حروف و اعداد مجهز بود. آن‌ها برای روشن کردن نشانه، از نور سفید استفاده کردند تا رنگ حروف و اعداد برای رانندگانی که با سرعت در حال حرکت هستند، با تغییر زاویه دید آن‌ها تغییر کند.

پژوهشگران در آزمایش‌های بعد، از این ماده جدید برای نشانه‌های خطی کنار جاده استفاده کردند. با این کار، نشانه‌ها هنگام نزدیک شدن خودرو، روشن می‌شوند و نور چراغ‌های جلوی خودرو را منعکس می‌کنند. رنگ نشانه‌ها از دید راننده، ثابت می‌ماند، اما برای عابران پیاده‌ای که کنار جاده ایستاده‌اند، به صورت چشمک‌زن ظاهر می‌شود.

"هائومین سانگ" (Haomin Song)، از نویسندگان این پژوهش گفت: اگر خودرو سریع‌تر حرکت کند، عابر پیاده، تغییر رنگ را با سرعت بیشتری می‌بیند؛ در نتیجه نشانه‌ها می‌توانند اطلاعات بسیاری در مورد آنچه در حال رخ دادن است، منتقل کنند.

این پژوهش، در مجله "Science Advances" به چاپ رسید.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم و فناوری علائم راهنمایی و رانندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۱۸۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان تغییر محل آزمون دانشجویان فراهم شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دانشجویان دانشگاه پیام نور می‌توانند از ۸ لغایت ۱۶ اردیبهشت با مراجعه به سایت گلستان نسبت به تغییر محل آزمون خود اقدام کنند.

برای تغییر محل آزمون در ابتدا ضروری است که دانشجویان نسبت به پرداخت شهریه اقدام کنند تا گزینه تغییر محل آزمون برای آنها فعال شود.

اگر دانشجویی قصد تغییر محل آزمون خود را ندارد و می‌خواهد در همان مرکز محل تحصیل امتحان دهد، نیازی به انجام این عملیات ندارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • امکان تغییر محل آزمون دانشجویان فراهم شد
  • سرکوب، نشانه رسوایی لیبرال دموکراسی غربی
  • سندرم تراکم،بلای جان کلانشهرها/ ضرورت تغییرالگوی ساخت مسکن از آپارتمان‌های ‌انبوه به خانه‌های یک طبقه حیاط‌دار
  • راهنمایی مدیریت مالی بهتر در «دخل و خرج»
  • جلوگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار از اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • از درشکه تا اتومبیل؛ یک قرن فرهنگسازیِ ناتمام
  • تغییر الگوی ساخت مسکن نیازی جدیست